Tiedätkö sinä, mihin tarpeeseen kuluttajat ostavat tuotteesi?

Tiedätkö sinä, mihin tarpeeseen kuluttajat ostavat tuotteesi?
A² Category Analytics Shoppers auttaa ymmärtämään kuluttajien ostokäyttäytymistä ja sen muutosta

Kuluttajien mieltymysten, asenteiden sekä arvojen muuttumisella on välittömiä seurauksia tuoteryhmien sekä yksittäisten tuotteiden myyntilukuihin. A² Category Analytics Shoppers on tuoteryhmähallinnan ammattilaisen työkalu, joka mahdollistaa myynnin siirtymien yksityiskohtaisemman analysoinnin sekä siirtymien suunnan tunnistamisen. Erilaisten aktiviteettien vaikutusta ostamiseen pystytään tarkastelemaan ja analysoimaan laaja-alaisesti, mutta myös pidemmän aikavälin muutokset kuluttajakäyttäytymisessä ovat työkalussa selkeästi näkyvillä.

Monesti myyntilukujen syvempi analysointi ja erityisesti perimmäiset syyt myynnin muutoksille jäävät arvailujen varaan. Vaikka näkyvyys oman tuoteryhmän sisällä olisikin hyvä ja kuluttajan ostomieltymysten vaihtelu eri tuotemerkkien välillä selkeästi hahmotettavissa, jää toinen puoli pimentoon mikäli meiltä puuttuu ymmärrys siitä, mitä tarvetta kuluttaja tyydyttää ostaessaan tuotteemme. Esimerkiksi vihannekset, pähkinät, makeiset ja jäätelöt eivät löydy samasta tuotepuusta, mutta nämä kaikki voivat olla kuluttajalle vaihtoehtoja hänen ostaessa naposteluun tarkoitettuja tuotteita. Entä miten kuluttajan ostokäyttäytyminen muuttuu hänen ostaessa tuotteita vain itseään varten verrattuna hänen täyttäessä ostoskärrynsä koko perheen tarpeiden täyttämiseksi?

Parhaalla tavalla ostokäyttäytymisen muutoksesta pääsee luomaan käsityksen, kun näkee ostamisen osana monisyisempää tarvehierarkiaa. Tuotteen ostaminen on tarpeen täyttämistä toki itsessään, mutta ostotilanteen ja ostoyhteyksien hahmottaminen auttaa ymmärtämään ihmisiä ja kuluttajia lukujen ja tiedon takana. Tällä tavoin asiaa tarkastelemalla on mahdollista päästä muodostamaan todenmukaisempaa kuvaa tulevaisuuden kaupasta sekä siellä asioivista kuluttajista.

Tuotteen ostaminen on tarpeen täyttämistä toki itsessään, mutta ostotilanteen ja ostoyhteyksien hahmottaminen auttaa ymmärtämään ihmisiä ja kuluttajia lukujen ja tiedon takana

A² Category Analytics Shoppers auttaa kuluttajaymmärryksen kokonaisvaltaisessa rakentamisessa ja myynnin muutosten analysoinnissa yli tuoteryhmien sekä asiakasprofiilien. Myyntiluvut ovat laskeneet, mutta mikä tuote on korvannut oman tuotteeni asiakkaan ostoskorissa? Minkä tuotteiden kuluttajat ovat siiryneet ostamaan minun tuotteitani tai minkä tuotteiden kanssa kilpailen asiakkaista? Ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää, miten työkalumme voi auttaa sinua paremman kuluttajaymmärryksen saavuttamisessa.

Tiedätkö sinä, mihin tarpeeseen kuluttajat ostavat tuotteesi?

Tiedätkö sinä, mihin tarpeeseen kuluttajat ostavat tuotteesi?
No items found.
Request a demo

Ready to learn more about our solutions for FMCG brands?

Leave your details below and we will reach out to you soon!
Your privacy is important to us.
Thank you for submitting the form, we will be in touch shortly!

Please note that our solutions are intended for business use only, therefore we only respond to demo requests that are from an identifiable company email address. In case you have used your private email address when filling in the request form, please fill in the form again using your company email address.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
This is some text inside of a div block.